Art by SIT

6 oktober 2013

Zwervend op het web naar kunst kwam ik toevallig terecht op de collectie genaamd “Haiiro Kaze”. De naam van de collectie deed me vermoeden dat het werk  van een Japanse kunstenaar was. Onder de indruk van zijn werk ging ik googelend verder en bleek deze kunstenaar tot mijn grote verbazing  een Nederlander te zijn.  Zijn naam is SIT en werkte jaren voor verschillende reclamebureaus. Sinds 2008 is hij gestopt met werken voor commerciële doeleinden en is terug gegaan naar de basis, terug bij zijn passie, het schilderen.  Dat hij uit de grafische wereld komt  is duidelijk te zien in zijn werk. De monochromatische werken hebben namelijk een geautomatiseerd element met strakke lijnen en de figuren in zijn werk lijken te verdwijnen in pixels. Toch zijn deze digitale ogende effecten volledig met de hand geschilderd. Kenmerken in zijn werk zijn menselijke vormen en dieren in actie, fusies tussen het dierenrijk en het menselijk ras , de aanwezigheid van elementen van de modewereld zoals hoeden of schoenen , of de deconstructie van personages van zowel mens en dier.  Het contrast van schoonheid van mens en dier en de vergankelijkheid daarvan is een rode draad in zijn werk.

haiiro_nokaze1_100x100cm-1

haiiro_nokaze_dobbermann_low

haiiro_nokaze_studie3_60x42cm

haiiro_sushi19_100x100cm

haiiro_sushi18_70x70cm

haiiro_sushi_70x70cm_600

NOIR_Nr33_100x120

SIT @ ONESIZE, A TIMELAPSE

SIT @ ONESIZE, A TIMELAPSE from Onesize on Vimeo.
“Haiiro Sushi” is a solo-exhibition of SIT, an Amsterdam based Artist. For this exhibition ONESIZE created a mood video which is part of the Haiiro Sushi artwork.

Haiiro Sushi by SIT from Onesize on Vimeo.
“Where the calm surroundings provide more opportunity for decision making, rather than being driven by the fast moving winds of change.”
Echolab gave it some deep notes and high glitches.

Website SIT: sitnie.com

Tags: , ,