EmoSpark: Kunstmatige intelligentie reageert op je gemoedstoestand

16 februari 2014

EmoSpark is een kubusvormige ” kunstmatige intelligentie console ” dat gezichtstracking en stemanalyse gebruikt om menselijke emoties te beoordelen en daarvoor relevante content te leveren.

De kubus van 90 x 90 x 90 is gemaakt door Patrick Rosenthal en is ontworpen om in huis te communiceren met mensen. In de kern van de kubus ligt een chip genaamd de ” Emotional Processing Unit ” die het mogelijk maakt het systeem op te bouwen met een emotie profiel van de mensen in het huis .
Om te communiceren met de Android- EmoSpark , kunnen gebruikers in het huis gewoon praten tegen de EmoSpark of te typen via hun tablet , mobiele telefoon, computer of tv. Tijdens het gebruik van deze apparaten kan de EmoSpark je emoties peilen door gezichtstracking en stemanalyse. Deze emoties worden gepeild in combinatie met gezichtstracking en de voor-en afkeuren van de gebruiker te meten zoals hun emotionele reacties op muziek, video’s en andere content. Met behulp van een emotionele spectrum gebaseerd op zeven emoties categoriseert de kubus de emoties van de gebruiker.
Met deze informatie kan de EmoSpark positief inspelen op de gemoedstoestand van de gebruiker. Bijvoorbeeld de gebruiker vragen of hij een grappige foto met 20 likes op Facebook van zijn vriend wil bekijken. Of na stemanalyse en gezichtstracking de sombere stemming van de gebruiker kan opvrolijken door te vragen om zijn favoriete nummer af te spelen.
De EmoSpark kan ook gebruikt worden als een persoonlijke assistent vergelijkbaar met de Siri of S-Voice. Je kunt het laatste nieuws opvragen, het weerbericht laten dicteren of andere commando’s uitvoeren. Als laatste kun je deze kubus ook nog gebruiken als E-learning tool om je te helpen met je huiswerk.

 

 

Tags: , , , ,