Bespaar tijd met Social Media Shortcuts

20 mei 2013

Grote groepen mensen surfen op sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, YouTube en Google Plus. Deze doelgroep ervaart dat deze platformen ook traag kunnen zijn en zou graag de snelheid van het surfen willen vergroten. Het gebruik van sneltoetsen kunt u tijd besparen. In plaats van al klikkend naar het menu te gaan om een opdracht uit te voeren kunt u door enkel het gebruik van sneltoetsen direct dezelfde opdracht uitvoeren.

Voor diegene die niet weten wat een sneltoets is (ook wel een shortcut of snelkoppeling genoemd): Een sneltoets is een specifieke toetscombinatie op het toetsenbord die snel toegang geeft tot functies die normaal gesproken alleen via menu’s te bereiken zijn. De toevoeging “snel” komt van het feit dat het aanroepen van functies vaak sneller gaat dan met de computermuis. Het gebruik van de computermuis kost dus meer verrichtingen en daardoor meer tijd. Tijd die makkelijk kan worden bespaard door het aanleren en  het gebruiken van sneltoetsen. Social media snelkoppelingen geeft u de mogelijkheid om direct naar een specifieke sectie van deze social media platformen te gaan zoals uw berichten, foto’s, account instellingen of om een specifieke commando uit te voeren door slechts één shortcut zonder te veel muisgeklik.

Om u een voorbeeld te geven: U bent op Facebook en u wilt een nieuw bericht lezen, een foto “liken” en uiteindelijk  uw tijdlijn controleren. Dit kan gedaan worden door drie eenvoudige social media snelkoppelingen. Of u wilt een YouTube-video op volledig scherm bekijken. U hoeft niet meer te zoeken naar het kleine icoontje onder de video. Druk gewoon “F” om het direct in een volledig scherm te bekijken. Klinkt handig, nietwaar? Misschien zult u wat tijd nodig hebben om het gebruik van snelkoppelingen eigen te maken maar het is zeker de moeite waard. Versnel uw dagelijks gebruik van social media en probeer de snelkoppelingen weergegeven  in onderstaande infographic van Quintly eens uit.

 

quintly_infographic_social_media_shortcuts