In 6 stappen buiten bereik van PRISM

12 juni 2013

(bron webwereld.nl) De Amerikaanse NSA en FBI tappen in het PRISM-project verkeer af van buitenlandse internetters. Hoewel het programma ook in Nederland actief blijkt, is de regering Rutte II niet van plan iets te doen. Tijd om zelf tegenmaatregelen te treffen.

Het spionageprogramma PRISM stelt de Amerikaanse inlichtingendienst NSA sinds 2007 in staat allerlei vormen van communicatie van buitenlanders die van Amerikaanse diensten gebruikmaken af te tappen en indien nodig te ontsleutelen.

PRISM is het eerste echte schandaal wat door alle media wordt opgepikt, maar natuurlijk waren er al jaren eerder zorgen over de toegang van Amerikaanse overheidsdiensten tot data van Europese cloudgebruikers. Die zorgen zijn nu terecht gebleken.

Ook al heb je niets te verbergen, dan nog is het goed voor te stellen dat je buiten het bereik van de tentakels van de Amerikaanse (en Europese) spionageinstituten wilt blijven, bijvoorbeeld om enig misbruik van jouw gegevens in de toekomst te voorkomen. Voor die mensen volgt hier een korte handleiding met alternatieven voor de in PRISM-betrokken diensten van Facebook, Apple, Microsoft, Yahoo, PalTalk, AOL, Skype, Google en YouTube.

Lees de 6 stappen op webwereld.nl

 

Tags: , , ,